Ugrás a fő tartalomra

Varázslatos holdkő

holdkő
Az érzékenység köve. Vulkanikus eredetű, egyszerű felépítésű szilikát. A legtisztább ezüstös fehér holdkövek kék fényjátéka a legszebb, de ismertek narancssárga változatai is. Fénye és tisztasága nagyban függ a követ alkotó lemezek rétegződésétől és tisztaságától.
A holdkőre, más néven szelenitre Káli hívta fel a figyelmemet és telitalálat volt. Astrea energiájához szintén kapcsolódik, számmisztikailag a 7-es szám fejezi ki.
A történetek a Hold megszilárdult sugarának tartják. Vonzza az érzékeny, intuitív, őszinte embereket. Kevésbé ismert tulajdonsága, hogy megmutatja viselője valódi természetét, valósággal leleplezi, átlátszóvá teszi. Mindez kétoldalú, látókőnek is nevezhetném.
Felerősíti a Hold aktuális energiáit, a nőkre gyakorolt hatása jelentős. A termékenység köve, szüléskor tesz nagy szolgálatot, de minden fázisban ajánlott. Nyugalmat, erőt áraszt.
Ázsiában szerencsekő, illetve talizmánkő.
Holdkövet vásárolni körültekintően érdemes. Az üzletek szintetikus kövekkel vannak tele, amelyek holdkő és labradorit csiszolásakor keletkezett por és üveg keverékéből készülnek. Nagyon dekoratívak és sajnos nem érnek semmit.