Ugrás a fő tartalomra

Tértisztítás

tértisztítás
A tér, amiben élünk, dolgozunk és pihenünk gyakran túl sok terhelő, idegen vagy elavult energiát őriz és folyamatosan visszahat a benne élőkre. Rövid idő is elég, hogy egy otthon veszítsen támogató energiájából. Az ódon falak, az előttünk ott élők lenyomatai, kipárolgásai, a bútorok, öröklött használati tárgyak mind figyelmet igényelnek.

A tértisztítás egyszerű módjait írom le, amit bárki könnyen elvégezhet. Energiagyógyászati módszerekkel ki lehet egészíteni, ám anélkül is hatékony.

Mindennapos használatra az ismert füstölők közül a tömjén, cédrus, benzoé, zsálya és levendula azok, amikből érdemes megkeresni az eredeti összetevőkből készülteket.

Ajánlom a Japán Herb & Earth füstölőket, és a Nepálból származó kolostori füstölőket, amelyek a Himalája gyógynövényeiből készülnek, pl. a Norbu arany és ezüst változatai. A növényi füstölők nem okoznak zavaró tüneteket és köhögést.

A tértisztítás másik hatásos módja a hang. A tibeti csengők, hangtálak nagy erejűek. Ahogyan az ember energiamezejét, úgy a teret is gyorsan harmonizálják. Személyes kedvencem egy hat szimbólumos nepáli tingsha. A rezgésük messzire terjed, az állatokat nem zavarja.

Tapasztalatom szerint van néhány jól működő zenei cd. Ezek az albumok közepes hangerővel továbbítani tudják a szükséges rezgéseket és akkor is segítenek, amikor semmilyen egyéb eszköz nem áll rendelkezésre:

Steven Halpern - The Surasu Singing Bowls
Steven Halpern – Crystal Bowl Healing
Deuter – Nada Himalaya
Deuter – Nada Himalaya 2
Danny Becher – Tibetan Singing Bowls
Steven Halpern – Spectrum Suite
Karunesh - Tibetan Sound Bowls

A térharmonizáló kristályok használata egyre is nagyobb teret kap. A legnépszerűbb hegyikristály és rózsakvarc mellett említendő még az ametiszt, füstkvarc, és az aura kvarcok. Az utóbbi időben divatossá váltak az orgonit eszközök, orgonit piramisok amelyek részben kristályok erejét használják főként elektromágneses térszennyezések semlegesítésére.
A kristályok használata és tisztán tartása odafigyelést igényel, ezen sokat segít a hanggal való munka.

Végül az egyszerű lomtalanítás, ablaknyitás és a napfény minden mennyiségben.

Népszerű bejegyzések

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.

Turmalin

A turmalin gyönyörű, magas szilíciumtartalmú kristály. Gyakran tökéletesen tiszta, egyetlen kristályon belül több színben tündököl és tökéletes kristályalakzatban növekszik. Színei: rózsaszín, bíbor, zöld, indigó, színtelen, barna és fekete.

Metatron energiájához kapcsolható és a 11-es számhoz.

A harmónia, érzékenység, béke, nyugalom, intuíció, tisztaság és szépség köve. Kiegyensúlyoz. A színtelen turmalint a látnoki képességek fokozására használják. A kék turmalin tökéletes indigó színű és hatású, nagyon ritka. A rózsaszín és zöld kristály egy kőben (dinnyeturmalin) vagy ékszerben gyerekeknek a legjobb választás minden ásvány közül.

A fekete turmalin átlátszatlan vagy enyhén áttetsző, egyedülálló tulajdonsága, hogy nagy mértékben elnyeli a sötét, terhelő energiákat, így gyakorlatilag lehúzza viselőjéről és nem közvetíti vissza. Ez lehet az oka annak a hiedelemnek, hogy a fekete turmalint nem kell tisztítani. Ennek ellentmondok, mert hanggal és energiával jól tisztítható. Legalább …