Ugrás a fő tartalomra

Tértisztítás

tértisztítás
A tér, amiben élünk, dolgozunk és pihenünk gyakran túl sok terhelő, idegen vagy idegenné vált energiát őriz és folyamatosan visszahat a benne élőkre. Rövid idő is elég, hogy egy otthon veszítsen támogató energiájából. Az ódon falak, az előttünk ott élők lenyomatai, kipárolgásai, a bútorok, öröklött használati tárgyak mind figyelmet igényelnek.

A tértisztítás egyszerű módjait írom le, amit bárki könnyen elvégezhet. Energiagyógyászati módszerekkel ki lehet egészíteni, ám anélkül is hatékony.

Mindennapos használatra az ismert füstölők közül a tömjén, cédrus, benzoé, zsálya és levendula azok, amikből érdemes megkeresni az eredeti összetevőkből készülteket, mert a fekete színű füstölőpálcák szénből és némi illatanyagból állnak, a hatásuk gyakorlatilag semmi.

Ajánlom a Japán Herb & Earth füstölőket és a Nepálból származó kolostori füstölőket, amelyek a Himalája gyógynövényeiből készülnek, pl. a Norbu arany és ezüst változatai. A növényi füstölők nem okoznak zavaró tüneteket és köhögést. Az igazán hatásos nepáli szerek nem illatosításra valók, illatukat nehéz lehet elviselni, a hatásuk mindenért kárpótol.

A tértisztítás másik hatásos módja a hang. A tibeti csengők, hangtálak nagy erejűek. Ahogyan az ember energiamezejét, úgy a teret is gyorsan harmonizálják. Személyes kedvencem egy hat szimbólumos nepáli tingsha. A rezgésük messzire terjed, az állatokat nem zavarja.

Tapasztalatom szerint van néhány jól működő zenei cd. Ezek az albumok közepes hangerővel továbbítani tudják a szükséges rezgéseket és akkor is segítenek, amikor semmilyen egyéb eszköz nem áll rendelkezésre:

Steven Halpern - The Surasu Singing Bowls
Steven Halpern – Crystal Bowl Healing
Deuter – Nada Himalaya
Deuter – Nada Himalaya 2
Danny Becher – Tibetan Singing Bowls
Steven Halpern – Spectrum Suite
Karunesh - Tibetan Sound Bowls

A térharmonizáló kristályok használata egyre is nagyobb teret kap. A legnépszerűbb hegyikristály és rózsakvarc mellett említendő még az ametiszt, füstkvarc, és az aura kvarcok. Az utóbbi időben divatossá váltak az orgonit eszközök, orgonit piramisok amelyek részben kristályok erejét használják főként elektromágneses térszennyezések semlegesítésére.
A kristályok használata és tisztán tartása odafigyelést igényel, ezen sokat segít a hanggal való munka.

Végül az egyszerű lomtalanítás, ablaknyitás és a napfény minden mennyiségben.