Tértisztítás

tingsha
A tér, amiben élünk, dolgozunk és pihenünk gyakran túl sok terhelő, idegen vagy idegenné vált energiát őriz és folyamatosan visszahat a benne élőkre. Rövid idő is elég, hogy egy otthon veszítsen támogató energiájából. Az ódon falak, az előttünk ott élők lenyomatai, kipárolgásai, a bútorok, öröklött használati tárgyak mind figyelmet igényelnek.
A tértisztítás egyszerű módjait írom le, amit bárki könnyen elvégezhet. Energiagyógyászati módszerekkel és közvetítéssel ki lehet egészíteni, ám anélkül is hatékony.
Mindennapos használatra az ismert füstölők közül a tömjén, cédrus, benzoé, zsálya és levendula amiből érdemes megkeresni azokat, amik eredeti összetevőkből készülnek, mert a fekete színű füstölőpálcák szénből és némi illatanyagból állnak, a hatásuk gyakorlatilag semmi. Ajánlom a Japán Herb & Earth füstölőket és a Nepálból származó kolostori füstölőket, amelyek a Himalája gyógynövényeiből készülnek, pl. a Norbu arany és ezüst változatai. A növényi füstölők nem okoznak zavaró tüneteket, köhögést, de az igazán hatásos nepáli szerek nem illatosításra valók.
A tértisztítás másik hatásos módja a hang. A tibeti csengők, hangtálak nagy erejűek. Ahogyan az ember energiamezejét, úgy a teret is gyorsan harmonizálják. Személyes kedvencem egy hat szimbólumos nepáli tingsha. A rezgésük messzire terjed, az állatokat nem zavarja.
Tapasztalatom szerint van néhány jól működő cd (Steven Halpern - The Surasu Singing Bowls, Steven Halpern – Crystal Bowl Healing, Deuter – Nada Himalaya, Deuter – Nada Himalaya 2, Danny Becher – Tibetan Singing Bowls, Steven Halpern – Spectrum Suite, Karunesh - Tibetan Sound Bowls).
A kristályok használata egyre nagyobb teret kap. A legnépszerűbb térharmonizáló hegyikristály és rózsakvarc mellett említendő még az ametiszt és a füstkvarc is. A kristályok használata és tisztán tartása odafigyelést igényel, ezen sokat segít a hanggal való munka.
Végül az egyszerű lomtalanítás, ablaknyitás és a napfény minden mennyiségben.