A szellemi tisztaságról / Akhenaten

tisztaság
Az ember eredendő természete, amelyről előbb lemond, majd a tapasztalás labirintusában igyekszik újra elérni azt. A Föld a tapasztalások egyedülálló lehetőségét nyújtja az ember számára, aki a felejtés terhével ébred tudatára amikor elkezd járni ezen az úton. Nehéz és áldás, mert lehetővé teszi az átalakulást, a megnemesedés útját.
Ebben az útvesztőben a hatások tömegével küzdötök, beléptek egy hatalmas olvasztótégelybe, ahol a lehetetlennel közeli kihívás útján szeparálódtok, hogy eredendő célotok szerint visszatérjetek az Egységbe.
A legnagyobb feladat ez az univerzumban, visszanyerni szellemi tisztaságotokat.
Labirintusotok tükrök és csapdák útvesztője és ez mind látszólagos. Elfelejtitek, hogy érinthetetlenek vagytok. Amint szabad akaratotok és isteniségetek kulcsát kézbe veszitek, szabadok vagytok.
A vágyak, félelmek, indulatok, tévedések a magatok által nyújtott réseken át működnek tudatosságotok mértéke szerint. Vegyétek magatokhoz az irányítást és a végeláthatatlan útvesztő egyetlen pontba sűrűsödik, amely fölé emel a látszatnak és szabadok vagytok.
Mindig szabadok vagytok, a legnagyobb szenvedés közepette éppen úgy, mint boldogságotok mámorában. A minősítés nem számít, sosem számított.
Egyetlen nézőpontból átlátod mindezt, ha három ponton állsz. A harmadik, isteniséged nézőpontja feloldja az ellentéteket és akkor vagy tényleg boldog. Ez egyszerű abból az egyetlen pontból. Add fel a többit.
Ne vegyétek túl komolyan a szerepeket, amiket játszotok, maradjon az csupán játék. Isteni Énetek nézőpontja a szellemi tisztaságotok alapja. Ne engedjétek befolyni a látszatot. Leplezzétek le a tükröződő világot és éljetek ebben az isteni tapasztalatban, egymás iránt a legnagyobb szeretettel, mert mindez ti vagytok.
Akhenaten