Karácsony reggeli gondolatok ...

gondolatok
Úgy tűnik, mintha valami csömörféle és némi kétség lenne úrrá sok emberen az ún. új energiával kapcsolatban. Számomra ez azt jelenti, hogy a változással kapcsolatban.
Egy dologban biztos vagyok, ha valami irritáló, az különös figyelmet érdemel. Figyelek, látom a küzdelmet, a 'magyarázzátok meg'-et. Szívem szerint azt mondanám, hogy fejtsétek meg, játsszatok, senki sem tesz másként. Akivel csak beszéltem erről, mind tele vannak tapasztalattal, magam is. Keserűvel is. Egyikünk sem maradt válasz nélkül. Megfoghatatlan? A megfejtők új utakon járnak, a magukén a maguk módján. Tévedés azt hinni, hogy a közvetítésekbe bele lehet kapaszkodni, mert azok csak emlékeztetők. Ezért olyan jó olvasni őket, éppen ugyanaz a homlokon csapkodás kíséri, mint bármely ősi, jól bevált írásos kalauzt. Mind emlékeztetőként szolgálnak.
A ragaszkodás remek szó, jól hozzátapadni az ismerős közeghez. Az új (ez is kifejező szó) energia éppen ettől más. Új. Megismerésre vár és nincs mire ráragadni. Ezt a kihívást hívom úgy, hogy elengedett kézzel. Nehéz nekünk és mégis szerencsések vagyunk, mert vannak lehetőségeink. Már az is, hogy tudunk róla. Nem utazzuk át a fél életünket, hogy választ találjunk valahol. Nem függünk sem az időtől sem a tértől, csak döntünk, vagy látszólag nem döntünk. Ez az emberiség csodája.
Karácsonykor mindig sikerül jól elkalandoznom ...
Boldog ünnepet!