A vallásról / Akhenaten

tisztaság
A vallás hitvallás. Gondolkodtatok ezen? Sokatoknak csupán eszköz. Megnyilvánítjátok a hiteteket egy rendszerben és a rendszer megnyilvánítja számotokra a hitet, amelyet a szabályai szerint követnetek kell. Mert amikor magatokévá teszitek a rendszert, a részévé váltok, elfogadjátok a szabályait is.
Minden rendszert a szabályok, a saját törvényeik tartanak össze. Egy közös jellemzőjük van: amíg a részüket képezitek, amíg a részüknek valljátok magatokat, addig nem vagytok szabadok. Nem éltek a szabadságotokkal akkor sem, ha a vallási rendszer a szabadság útját hivatott tanítani.
Minden mester kilépett a rá rótt keretből mielőtt azzá vált volna, aki. Előbb-utóbb el kell engednetek a kapaszkodót, szembe kell néznetek Istennel, szembe kell néznetek önmagatokkal.
A hit és a megismerés itt találkozik. Akarjatok megismerni, merjetek szembenézni, érezzetek és tudni fogtok. A vallás az élet bölcsődéje, önállótlanná tesz, ha sokáig pihentek benne. Minden rendszer elpuhít.
Legyetek szabadok és járjátok a saját utatokat akkor is, ha nem láttok tovább az orrotoknál. Ez az út legalább a tiétek és minden, amit szabadságotokban tesztek, közelebb visz Istenhez, közelebb visz önmagatokhoz.
Legyetek szabadok és éljetek Isteni Énetek segítségével, isteniségetek teljességében.
Akhenaten