A kapcsolatok módjáról / Akhenaten

tisztaság
Elsődleges szempont most az emberi kapcsolatok megtárgyalása. Zűrzavar uralkodik, mindenki keresi a saját útját, sokkal inkább, mint valaha. Igazságok százai látnak napvilágot, mindenki közvetíti a sajátját és ez jól van így. Szeretettel fogadd el mindegyikük valóságát és ne feledkezz el a tiédről. A viszonyulásod a többi ember felé meghatározza fejlődésed minőségét.
A kapcsolódás, önmagad megosztása elsőrendű szerep az előrejutásban. Nem lehetsz egyedül. Minden tudásodat és tapasztalatodat oszd meg a körülötted élőkkel, semmit sem tarthatsz meg magadnak. Nem a titkokról beszélek, hanem a tapasztalatokról. Utad során megfejtesz számos formulát, amit az utánad jövők még rejtélynek kezelnek, ez bekerül a közös emlékezetbe, de miért ne mutatnád meg a hozzá vezető utat. Ez most a lényeg, nem rejteni semmit.
Nem kell tudnod, hogy mire van szükség, nem kell tudnod, hogy mire gondolnak. Ez az ő dolguk. Tedd meg, ami tőled eredhet. A többi megy a maga útján. Legyél önzetlen forrás.
Nincs helye légvárat építeni annak, hogy "ki vagyok én". Senki sem helyezheti magát a másik létező fölé. Mindenki a maga helyén van. Rajongásnak nincs helye, ez emberi tulajdonság és minkét oldala csapda. Aki elviseli társai rajongását, önmagát is csapdába csalja és környezetének elvakult szereplőiért ő vállal felelősséget.
Mindenkinek meg kell találni a maga erejét, a maga erejéből kell építkeznie az egész részeként. Ha megtalálod a középpontodat mindez lényegét veszti. Nem is gondolsz rá.
Az Isteni Én a döntő. Hagyatkozz saját isteni lényeged vezetésére. Türelemmel légy.
Szeretettel add át magad a szolgálatnak és mindig légy a többiek segítségére. Ne becsüld alá azokat, akiket jól ismersz. Nem ítélkezhetsz senki felett. Ott vannak, és azért vannak ott, mert dolguk van veled és dolgod van velük. Ne kerüld meg őket. Mindig azt nem látjátok, ami a közeletekben van. Ez az emberekre fokozottan igaz. Alábecsülitek azokat, akiknek a gyengeségeit látjátok. Ők azok, akiket szerettek.
Minden ember valósága építi azt a valóságot, amit megérteni próbálsz. Vedd könnyedén. A testvériség nevében járj el és meglátod, sikerülni fog. Lásd meg a másik ember szeméből rád néző Istent. Nincs olyan mélység, ami elrejthetné előled.
Akhenaten