Ugrás a fő tartalomra

A kapcsolatok módjáról / Akhenaten

éteri
Elsődleges szempont most az emberi kapcsolatok megtárgyalása. Zűrzavar uralkodik, mindenki keresi a saját útját, sokkal inkább, mint valaha. Igazságok százai látnak napvilágot, mindenki közvetíti a sajátját és ez jól van így. Szeretettel fogadd el mindegyikük valóságát és ne feledkezz el a tiédről. A viszonyulásod a többi ember felé meghatározza fejlődésed minőségét.
A kapcsolódás, önmagad megosztása elsőrendű szerep az előrejutásban. Nem lehetsz egyedül. Minden tudásodat és tapasztalatodat oszd meg a körülötted élőkkel, semmit sem tarthatsz meg magadnak. Nem a titkokról beszélek, hanem a tapasztalatokról. Utad során megfejtesz számos formulát, amit az utánad jövők még rejtélynek érzékelnek, ez bekerül a közös emlékezetbe, de miért ne mutatnád meg a hozzá vezető utat. Ez most a lényeg, nem rejteni semmit.
Nem kell tudnod, hogy mire van szükség, nem kell tudnod, hogy mire gondolnak. Ez az ő dolguk. Tedd meg, ami tőled eredhet. A többi megy a maga útján. Legyél önzetlen forrás.
Nincs helye légvárat építeni annak, hogy "ki vagyok én". Senki sem helyezheti magát a másik létező fölé. Mindenki a maga helyén van. Rajongásnak nincs helye, ez emberi tulajdonság és minkét oldala csapda. Aki elviseli társai rajongását, önmagát is csapdába csalja és környezetének elvakult szereplőiért ő vállal felelősséget.
Mindenkinek meg kell találni a maga erejét, a maga erejéből kell építkeznie az egész részeként. Ha megtalálod a középpontodat mindez lényegét veszti. Nem is gondolsz rá.
A Felsőbb Én a döntő. Hagyatkozz saját isteni lényeged vezetésére. Türelemmel légy.
Szeretettel add át magad a szolgálatnak és mindig légy a többiek segítségére. Ne becsüld alá azokat, akiket jól ismersz. Nem ítélkezhetsz senki felett. Ott vannak, és azért vannak ott, mert dolguk van veled és dolgod van velük. Ne kerüld meg őket. Mindig azt nem látjátok, ami a közeletekben van. Ez az emberekre fokozottan igaz. Alábecsülitek azokat, akiknek a gyengeségeit látjátok. Ők azok, akiket szerettek.
Minden ember valósága építi azt a valóságot, amit megérteni próbálsz. Vedd könnyedén. A testvériség nevében járj el és meglátod, sikerülni fog. Lásd meg a másik ember szeméből rád néző Istent. Nincs olyan mélység, ami elrejthetné előled.
Akhenaten

Népszerű bejegyzések

Herkimer gyémánt

A Herkimer gyémánt tiszta, ragyogó megjelenésű, színtelen kvarc, amely rövid, két csúcsban végződő alakzatát a természettől nyeri, és így lelhető fel a Föld több pontján, New Yorktól Tibetig. Nevét a New York melletti lelőhelyről kapta. Kristályos szilícium-dioxid, amelyben helyenként szivárványszínű zárványok, levegő, ritkán víz, esetleg apró szénszemcsék találhatók. Érdekes kivételek a füstkvarchoz hasonlító darabok, amelyek egészen más metafizikai tulajdonságokat hordoznak.

Számmisztikai megfelelője a 3-as, Raziel angyal energiájához kapcsolódik, de minden jellegű felsőbb kapcsolatteremtéshez, gyógyításhoz, angyalkommunikációhoz alkalmas.

Kiemelkedően magas rezgésű kristály, amely rövid, kétvégű formájánál fogva két irányú energiaáramlást tesz lehetővé és nem csak átvezeti, hanem tárolja és visszaközvetíti az információt. A tisztánlátás és a telepatikus képességek fokozása miatt népszerű, a tudatos álmodók és pszichikai képességekkel kísérletezők kedvenc köve.

Felerősít minden r…

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.