Ugrás a fő tartalomra

Az élet értelme / Story Waters

Story Waters
Bámulatos vagy. Saját magad teremtménye. Te vagy a teremtő. Egy választás eredménye, mely által megtapasztalod - megéled a létezést. Abban, amivé válhatsz, hited és képzelőerőd az egyetlen korlát. Ebbe a valóságba leszületni azt jelenti, hogy belépsz egy csodás, közös képzelt világba, melyben szabad akarattal rendelkezel, s eszerint teremtheted meg saját személyes valóságodat; ezáltal válsz teremtővé. Ebben az illúzióban, úgy hisszük, egy különálló, objektív világot látunk, ahol megtapasztaljuk önmagunkat és másokat; e nyilvánvaló különbségen túl mindannyian egymáshoz tartozunk; egyek vagyunk.

A valóság létezésed tükre. Te vagy maga a teremtés, amint önmagát vizsgálja egy tér-idő tükörben. Választásod szerinti hited a létrehozott valóság alapja. Megváltoztathatod ezt a realitást, ha megváltoztatod a vele illetve a saját magaddal kapcsolatos hiedelmeidet. Amilyen szemmel nézel, olyanná válik az, amit látsz (ezt a kvantumfizika már bizonyította). Az érzékelés nem passzív, hanem átformáló folyamat. Az általad választott érzékelés nemcsak arra hat, ahogyan magadat látod, hanem teljes valóságodat befolyásolja. Ha ráébredsz teremtő képességedre, valóságérzékelésed könnyedebbé és közvetlenebbé válik. Ezáltal belépsz a tudatos teremtés birodalmába, ahol vágyaid hamar valósággá válnak.

A tudatos teremtés kulcsa az, hogy engeded a változást megtörténni:az ismeretlen életre kel az ismertben. A beengedés elfogadáson alapul. Valóságod megváltoztatásához előbb el kell azt fogadnod. Mindaddig, amíg elutasítod azt, amit nem szeretsz realitásodban, megtagadod teremtő erődet és úgy érzed, egy helyben jársz. Ha el akarod fogadni a tényt, hogy te választod a valóságot, szabadulj meg az élettel kapcsolatos minden prekoncepciódtól és szeresd úgy, ahogy van. Ehhez vállalnod kell a felelősséget valóságod minden eleméért. Szeretned kell a választásodat. Szeretned kell önmagadat. Saját választásod eredménye vagy.

Szabadulj meg a félelemtől. Ez a félelem az ismeretlentől, félelem a határok nélküli létezéstől. A félelem korlátokat szül. Az élet csodálatos, természetes módon bontakozik ki, de csak akkor valósulhat meg, ha elvágod a félelemből font kötelékeket. Ha szembenézel a félelmeiddel, sebezhetővé válsz, eldobod páncélzatod, amivel eddig védted magad. A páncél mindig a veszélyből táplálkozó hiedelem megtestesülése és éppen azt a veszélyt hozza el, amelytől általa meg akarod védeni magadat. Miközben barikádok (félelmeid) mögé húzódsz, soha nem érezheted magadat igazán biztonságban. Mindaz, ami béklyóba köt az életben, a félelmeid megtestesülése. A szabadság abban a felismerésben rejlik, hogy az egyetlen, ellened ható erő te magad vagy. Nálad van a kulcs minden változáshoz. Ha már nem ítélkezel, és nem kötöd meg magadat, nem kell többé küzdened, eljön az örömteli, erőfeszítések nélküli, teremtő létezés ideje.

Megismered teremtő létedet és az illúzió lényegét. Ez egy természetes folyamat, mindössze arra van szükség, hogy félelem nélkül légy önmagad. Tehát nyisd meg és kövesd a szívedet. Ez a te szabadságod: hinni abban, amiben a szíved hinni akar. Így élhetsz a Most-ban. Rádöbbensz, hogy minden létező egyenrangú, s már nem kell ítélkezned saját magad és a világ fölött. A mindig változó igazság a létezés folyamatosan kibontakozó születésének, tehát magának az életnek visszatükröződése. Ebben az állapotban nincs egyfajta ‘Igazság’. Nincs szükség válaszra, mivel nincs kérdés. Csak létezz. Léted határtalan; te magad végtelen vagy. Az élet öröme abból fakad, hogy teljesen szabadjára engeded létezésed.

A szívedben rejlik egy álom. Az élet értelme, hogy képes legyél megélni ezt az álmot. Ez pedig csak akkor sikerülhet, ha elhiszed, hogy képes vagy rá. Higgy az álmodban. Szabadon lehetsz bármi, ami csak lenni szeretnél. A teremtés megtestesülése vagy. Minden kérdésedre benned van a válasz, mivel te vagy nemcsak a teremtő, de az is, aki érzékeli a teremtett valóságot. Hagyd, hogy léted határok és kötelékek nélkül kibontakozzon és megtapasztalod a végtelen szeretetet és szabadságot, ami te magad vagy.

---
A fenti gondoltatok mélyebben kifejtve megtalálhatók Story Waters ‘You Are God. Get Over It!’ és ‘The Messiah Seed’ című könyveiben, amelyek beszerezhetők az Amazon.com Limitlessness.com weboldalakon keresztül. Itt Story ‘Unleash Your Self. Unleash The World’ és ‘No Rules. A Rebellion of Love’ c. anyagai is megtalálhatóak. Látogasd meg a Limitlessness.com oldalt és töltsd le Story Waters Lee Harris ‘Invitation to Remember’ c. ingyenes havi audio showját Az Élet Értelme c. szöveg megtalálható a Limitlessness.com website ingyenes letöltések oldalán. Copyright 2006 Story Waters. Ez a cikk szabadon terjeszthető, amennyiben tartalmazza a teljes szöveget és ezt a záró bekezdést is.
www.limitlessness.hu

Népszerű bejegyzések

Herkimer gyémánt

A Herkimer gyémánt tiszta, ragyogó megjelenésű, színtelen kvarc, amely rövid, két csúcsban végződő alakzatát a természettől nyeri, és így lelhető fel a Föld több pontján, New Yorktól Tibetig. Nevét a New York melletti lelőhelyről kapta. Kristályos szilícium-dioxid, amelyben helyenként szivárványszínű zárványok, levegő, ritkán víz, esetleg apró szénszemcsék találhatók. Érdekes kivételek a füstkvarchoz hasonlító darabok, amelyek egészen más metafizikai tulajdonságokat hordoznak.

Számmisztikai megfelelője a 3-as, Raziel angyal energiájához kapcsolódik, de minden jellegű felsőbb kapcsolatteremtéshez, gyógyításhoz, angyalkommunikációhoz alkalmas.

Kiemelkedően magas rezgésű kristály, amely rövid, kétvégű formájánál fogva két irányú energiaáramlást tesz lehetővé és nem csak átvezeti, hanem tárolja és visszaközvetíti az információt. A tisztánlátás és a telepatikus képességek fokozása miatt népszerű, a tudatos álmodók és pszichikai képességekkel kísérletezők kedvenc köve.

Felerősít minden r…

Citrin, az aranykvarc

A citrin az ametiszt mellett az egyik legszebb megjelenésű kvarckristály. Ragyogóan szép, különösen a tiszta sárga, aranykvarc árnyalatok.

Numerológiailag a 6-os szám fejezi ki, rezgése Jophiel arkangyal és Kuthumi energiájához kapcsolódik.

Az emelkedett szellemiség, függetlenség, eredetiség, kreativitás és erő köve. Új utakra terel. Művészi beállítottságú emberek joggal vonzódnak hozzá. Fokozza az intuíciót, fogékonnyá tesz a teljesség, az egyetemes látásmód megtapasztalására. Az ametiszthez hasonlóan diszharmónia esetén ideges tüneteket okozhat, de ez kizárt, ha szimpátiából választjuk. Ebben az esetben kiegyensúlyoz, megnyugtat, az erő és magabiztosság érzésével tölt el.

Manapság a siker, bőség és szerencse köveként ismert, ennél azonban sokkal többet tud. Védelemre inkább a régebbi időkben használták és főleg a férfiak körében volt népszerű.

Eredeti megjelenésében a kristály gyakran barnás árnyalatú, magas hőfokon változik aranyszínű, kimondottan feltűnő, ragyogó drágakővé. Az…

Pirit, az energiapajzs

A pirit átlátszatlan, tömör vas-szulfid, amely általában arany és világos rézszínben található meg. Ez a tulajdonsága első látásra könnyen megtéveszti az embereket, ezért kapta a bolondok aranya gúnynevet. Az ásvány természetes formájában igazán szép, különösen a kocka alakzatokban képződött darabok.

Száma a négyes, az angyalok közül Uriel energiájához kapcsolható.

Népszerű szerencsekő, az erős akarat, siker, inspiráció, gazdagság és jólét kifejezője, de ennél sokkal többet tud. Magas rezgésű földelő ásvány, használata energikussá és magabiztossá tesz. Védelmező tulajdonsággal bír, tisztít és kiegyensúlyoz. Az auramező határait védi és megtartja, igyekszik regenerálni a sérült energiamezőt és megtartani az energiát. Ez a tulajdonsága hatásos védelmezővé teszi, árnyékol és pajzsként viselkedik, eltaszítva a viselőjével nem harmonizáló energiákat. Ehhez elég egy marokkövet a test közelében, például zsebben tartani.

Gömb vagy tojás alakúra csiszolva a térharmonizálásban használják, de…

Az átutazó ébredése

Az átutazó ébredése fejezi ki a jelenleg uralkodó életérzést. Személyes pillanat, sok millió ember személyes pillanata, abszolút szinkronicitásban összehangolva.

Az átmenet energiája úgy tombol mindenütt, mintha fejre állt volna a világ. A lehetőségek teljes skálája játszik, az őrült ellenállástól az átutazó szemlélődő nyugalmáig. Most mindenkinek csak saját magával van dolga.

Az ember személyes világa valóban a feje tetejére állni látszik. Ami eddig bevált, váratlanul csődöt mond, és minden új, amit készek vagyunk megismerni, működik. Miközben az egység vonzása örvénylik, a dualitás harsányan viccelődik velünk. Mindehhez a fegyorsult teremtés, meglepetésekkel teli, szokatlanul gyors manifesztációk játszanak.

Itt már tényleg csak a szemlélő nyugalma segít. Elfogadni, megengedni, mosolyogni, mert éppen születik valami új és gyönyörű.